Wat heeft Energiewerk Zwolle voor jou...

Welkom   Missie   Betekenis   Nieuws/links    Tarieven    Contact

|Integratieve Psychotherapie  Coaching  Relatietherapie| |Energiewerk  Shamballa  Reiki| |Astrologie| |Tarot|

 

Wat is Tarot als inhoud en structuur.

Tarot Consult

Wat is Tarot

 

Levenskunst der Astrologie

De verschillende astrologische consulten

 

Integratieve Psychotherapie (IP)

Relatietherapie

Coaching

Burnout therapie

Wat is Integratieve Psychotherapie (IP)

Voor wie? Hoe gek moet je zijn eer je IP.... 

Integrale aanpak in veranderlijke tijden

 

De inhoud van de  kaarten

Een Tarot legging kun je doen met verschillende soorten Tarot kaarten om vragen over je ontwikkelingsgang of individuatieproces duidelijk te krijgen. Als coach en therapeut kies ik er meestal voor om gebruik te maken van de Rider Waith Tarot, zoals hiernaast weer gegeven. De symboliek is helder, schittert in zijn eenvoud, goed toepasbaar in deze tijd en soepel te interpreteren.

De Tarot bestaat uit 78 kaarten met de 2 series: De Grote Arcana en de Kleine Arcana.

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten en staat symbool voor het individuatieproces (psychische ontwikkelingsgang) van de mens. Elke kaart geeft een ontwikkelingstap weer en de volgende kaart is weer logisch vervolg, waarbij het ook vanuit de numerologie een inhoud heeft.

De Kleine Arcana bestaat uit de resterende 56 kaarten verdeeld in 4 kleuren (groepen), te weten: Staven, Kelken (Bekers), Zwaarden en Pentakels. De Kleine Arcana kun je meer zien als de invulling van je psychische ontwikkeling, zoals gedragingen en vaardigheden. Elke Kleur heeft zijn eigen betekenis en elke kaart draagt weer een nummer 1 (=Aas) t/m 10, daarnaast heb je de Hofkaarten; Page, Ridder, Koningin en Koning. De Hofkaarten beschrijven vaak karaktertrekken of zelfs belangrijke personen.

Er zijn vele boeken geschreven over de uitleg van deze basis van de Tarot en het verder uitdiepen gaat voor deze eenvoudige uitleg veel te ver. Naast de symboliek van hierboven beschreven Grote Arcana -met zijn ontwikkelingstappen-, De Kleine Arcana -met de Staven, Kelken, Zwaarden en Pentakels-, De Numerologie symboliek en de Hofkaarten. Bestaat er ook nog veel mogelijkheden in het duiden van de kaarten met de Kleuren, Voorwerpen, Omgeving, Dieren en Personen op de kaarten. Als laatste bestaan er nog vele mogelijke leggingsvormen waar elke plaats weer een eigen betekenis heeft.

De Kaartenlezer

Het is dan ook niet zo even wat doen met een Tarot duiding. Ik hou rekening met het bovenstaande en ga dus grondig te werk in mijn interpretaties van de kaarten. Daarbij heb ik als zeer belangrijk ervaren om mijn kwaliteiten, die ik heb ontwikkeld vanuit mijn beroep  als Therapeut, Coach en Hulpverlener in te zetten, zodat ik me goed weet af te stemmen op jou en mijn eigen stuk bij mezelf weet te houden. Het gaat tenslotte om het goed overbrengen van de inhoudt, zodat het ook binnen kan komen bij jou. Soms subtiel, dan weer confronterend en op zijn tijd afwisselend met een lag of weer serieus.

Wil je meer weten lees dan Tarot Consult of over Edwin Hamelink-Westerhof bij Welkom. Ook kun je me mailen of bellen op 06-29551616 .

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen VIT en RBNG. Voor informatie over vergoedingen van de zorgverzekeringen kijk bij tarieven. Tarot is een goede methode om in te zetten binnen Integratieve Psychotherapie, Relatietherapie of Coaching consulten.

Kijk ook eens bij Integrale aanpak in veranderlijke tijden om meer inzicht te verkrijgen.

 

info@energiewerk-zwolle.nl

top