Wat heeft Energiewerk Zwolle voor jou...

Welkom   Missie   Betekenis   Nieuws/links    Tarieven    Contact

|Integratieve Psychotherapie  Coaching  Relatietherapie| |Energiewerk  Shamballa  Reiki| |Astrologie| |Tarot|

 

Wat is Integratieve Psychotherapie en Coaching

 

Integratieve Psychotherapie (IP)

Relatietherapie

Coaching

Burnout therapie

Wat is Integratieve Psychotherapie (IP)

Voor wie? Hoe gek moet je zijn eer je IP.... 

Integrale aanpak in veranderlijke tijden

 

 

Ik ben een integratief therapeut in Zwolle. Integratieve Psychotherapie wordt gegeven door een daartoe opgeleide therapeut of psycholoog. Het is een therapie vorm die past in het hedendaags tijdsbeeld waar veel mensen opzoek zijn naar ruimte, vrijheid, verbinding en ontplooiingsmogelijkheden.  De integratieve benadering is ook prima te gebruiken in coaching, counseling en mediation situaties. 

Er zijn vele verschillende soorten psychotherapieën, zoals gedragstherapie, gestaltherapie, cognitieve therapie, transpersoonlijke therapie, psychodynamische therapie, etc. De integratieve benadering is modeloverstijgend en stelt daarbij dat: Jij -als mens- als eerste telt! Met al je kwaliteiten en vandaar uit kunnen er verschillende methoden ingezet worden die bij jou passen.  Ieder mens is uniek, daarom wordt er voor jou een nieuwe therapie ontwikkeld. Hierdoor sluit de therapie naadloos aan op jouw belevingswereld, is het op maat gesneden en past in wat jij nodig hebt.

Belangrijk is dat ik mij afstem op jou, i.p.v. op het bij brengen van mijn visie / wereldmodel aan jou; dus wat heb jij nodig? Alles wat jij nodig hebt, zet ik in voor jou. Waarden en normen kunnen worden uitgedaagd, waardoor er een proces op gang komt; je komt er zelf achter dat sommigen niet meer werken. We gaan samen op onderzoek uit, vanuit de visie dat je het zelf weet, kan en doet!

Als je ergens last van hebt, gaat het dus ergens niet goed. De integratieve benadering is een holistische benadering d.w.z. lichaam, geest en omgeving is een samenhangend geheel en valt niet los van elkaar te zien, doordat er een constante wisselwerking op elkaar is.

In gezamenlijk overleg stel ik tijdens en na de intake een voorlopige diagnose en een behandelplan op, waar de behandeldoelen in beschreven staan. Vanuit de filosofie ‘voor iedere nieuwe cliënt een nieuwe therapie, iedereen is uniek en anders’, is ook elke therapie anders. De therapie is kortdurend; vaak zijn de doelen binnen 5 á 20 sessies te realiseren.

Het probleem of de klacht pakken we samen aan. Hierbij geldt; hoe groter de motivatie voor verandering en therapie, hoe meer groei en resultaat behaald zal worden. Bij het veranderen van patronen, opheffen van blokkades en werken aan de doelen, kan er gebruik gemaakt worden van verschillende methoden en technieken.

Er valt veel te behandelen met integratieve psychotherapie, zoals problemen of klachten op het psychische- of psychosomatische vlak. Een greep aan voorbeelden wat er behandeld kan worden, zijn:

v      Je zelf leren kennen!

v      Zingevingproblematiek?

v      Uit je hoofd in je hart!

v      Vermoeid?! Lusteloos? Depressief?

v      Zelfvertrouwen verhogen!

v      Hinderlijke gewoonten en patronen?

v      Prestaties verhogen & ontspanning!

v      Gejaagd, angstig gevoel of fobie?

v      Accepteren en verwerken van heftige gebeurtenissen, verlies en ziektes.

v      Moeilijkheden in relaties of werk?………

v      Voor meer autonomie en kracht!  

 

Kosten en erkenningen

Aangesloten bij de beroepsverenigingen VIT en RBCZ. Voor informatie over vergoedingen van de zorgverzekeringen kijk bij tarieven.

 

info@energiewerk-zwolle.nl

top