Wat heeft Energiewerk Zwolle voor jou...

Welkom   Missie   Betekenis   Nieuws/links    Tarieven    Contact

|Integratieve Psychotherapie  Coaching  Relatietherapie| |Energiewerk  Shamballa  Reiki| |Astrologie| |Tarot|

Burn-out therapie bij Energiewerk-Zwolle

 

Integratieve Psychotherapie (IP)

Relatietherapie

Coaching

Burnout therapie

Wat is Integratieve Psychotherapie (IP)

Voor wie? Hoe gek moet je zijn eer je IP.... 

Integrale aanpak in veranderlijke tijden

 

Heb je last van een burnout?

Ik ben integratief therapeut en sta klaar om samen met jou aan de slag te gaan. Zonder wachtlijst neem ik de tijd voor jou. Een therapeut of psycholoog kan je helpen om het tij te keren!

Wat is een burnout...

Vaak ben je de doorzetter en dat voelt zo onrechtvaardig om in een burnout te komen. Jarenlang hard gewerkt voor het bedrijf, iedere keer een stapje extra zetten vanuit een groot verantwoordelijkheidsbesef en een gevoel dat de klus niet geklaard kan worden zonder jouw aanwezigheid.  

Het besef...

Langzaamaan komt het besef van te weinig tijd, teveel werk, niet kunnen afronden en te weinig erkenning van je rol en kwaliteiten. Een vorm van overbelasting waarvan wellicht eerder al de kenmerken van overspannenheid aanwezig waren. In je drukte, het beste ervan willen maken en met je groot aanpassend vermogen, ben je daar allang over heen gestapt.

Overspannen versus Burnout...

Het verschil tussen overspannenheid en een burnout is, bij overspannenheid kun je even vakantie nemen en weer tot rust komen, terwijl je bij een burnout  dit stadium allang voorbij bent. Bij een burnout heb je het gevoel gek te worden in je hoofd als je‘rustig’ op de bank zit, en anderzijds voel je je geheel uitgeput. De omgeving zegt vaak tegen de burnout persoon: "Ga maar eens lekker ontspannen". Vaak is het al te laat en wordt dit als een 'moeten' en 'aanval' ervaren.

Vele symptomen

Burnout is een complex geheel van kenmerken; verkramping, perfectionisme, een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook tekortschieten en niet af kunnen maken. Hierdoor weer een innerlijke veroordeling. Psychische en lichamelijke klachten kunnen een uitingsvorm zijn van de burnout; uitputting, concentratiestoornis, geheugenproblemen, spierverkrampingen, hoofdpijnen, trillen, eczeem, uitvalverschijnselen, angsten, etc...

Therapie is rouwen

Burnout therapie begint vaak met coaching op leefstijl om rust te creëren. Technieken aanleren om lichaamsbewustzijn te vergroten. Wanneer je dit bereikt, komt je omslagpunt om uit je vrije val te stappen. Vervolgens gaat de therapie er voor zorgen om verschillende gedragingen, rollen en interne drijfveren te herkennen en te veranderen.Om uit een burnout te klimmen, is een rouwproces nodig, voor het oude wat uitgediend is, om daarna zorg te dragen het nieuwe te laten gloren.

Kosten en erkenningen

Aangesloten bij de beroepsverenigingen VIT en RBCZ. Voor informatie over vergoedingen van de zorgverzekeringen kijk bij tarieven. Burnout therapie valt voor de zorgverzekering onder Integratieve Psychotherapie.

   

info@energiewerk-zwolle.nl

top